Skoči na vsebino

Ultrazvočna zaščitna celica, TIP US-800

Produkt podjetja – periferni produkt VIAL Automation

V podjetju VIAL Automation boste našli ambiciozne strokovnjake, ki se vsakodnevno ukvarjajo z inovativnimi rešitvami za avtomatizacijo proizvodnih procesov.
Naša glavna področja so:
ultrazvočno varjenje, orbitalno kovičenje, strega ter senzorika.
Me drugim smo razvili ultrazvočno zaščitno celico, ki se lahko uporablja v najrazličnejših procesih avtomatizacije. Z integracijo naše zaščitne celice svoje delovne pogoje dvignete še na višjo raven!

Image

Ultrazvok je tehnologija prihodnosti

Ultrazvočno varjenje termoplastov in barvnih kovin se v industriji uporablja vse pogosteje, saj omogoča, da je proizvodni proces bolj ekonomsko učinkovit in tehnološko optimalen. V industriji se standardno uporabljata delavni frekvenci 20 kHz in 35 kHz. Obe frekvenci ležita nad človekovim slišnim območjem. Zaradi določenih lastnosti obdelovanca (oblika, materiali itd.) pa se med procesom pojavlja zvok, ki se razširi v celotnem spektru človekovega slišnega območja, torej od pribl. 50 Hz do pribl. 16 kHz. Ta zvok je lahko moteč. Z integracijo strojev v naše ultrazvočne zaščitne celice se le-ta eliminira.

Ultrazvočna zaščitna celica za boljše delovne pogoje

Na varnost operaterjev in tretjih oseb vse bolj opozarjajo evropski standardi, zato smo se v podjetju VIAL Automation d.o.o. odločili, da razvijemo popolnoma lasten produkt, ki bo odstranil moteče vplive ultrazvočne frekvence. Naši strokovnjaki so razvili ultrazvočno zaščitno celico (UZC), ki bo izboljšala delovne pogoje v industriji in jih dvignila na višjo raven. Z njeno zaščito bodo operaterji ultrazvočne tehnologije in njihovi sodelavci obvarovani pred motečimi vplivi. Ultrazvočno celico smo testirali pri uglednem švicarskem inštitutu za varstvo in zaščito pri delu »SUVA«. UZC, ki jo podjetje VIAL Automation d.o.o. trži pod lastno blagovno znamko, izpolnjuje vse mednarodne standarde.

Ultrazvočna zaščitna celica (UZC) je

Priznanje podjetju

Prototipna UZC je bila uvrščena v prodajni asortima uglednega švicarskega podjetja TELSONIC, kar je glede na tehnološke zahteve in ugled podjetja potrditev oz. priznanje, da smo razvili visokotehnološki produkt, ki ga trg potrebuje in želi.

Tehnološko napredna rešitev

ki omogoča cenovno konkurenčno in tehnološko vrhunsko storitev za najzahtevnejše kupce oz. stranke.

Najvišja stopnja okoljske ozaveščenosti

UZC ni le tehnološko učinkovita, ampak upošteva tudi zahteve po močnem zmanjšanju motečih vplivov na okolje in ljudi, ki delajo s to tehnologijo. Prilagojena je najvišjim EU standardom s tega področja.