Skoči na vsebino

VIAL Automation v boju proti koronavirusu


Dandanes virus Covid-19 pozna že skoraj vsak. V Sloveniji smo prvo okužbo z novim koronavirusom zabeležili že marca 2020. Iz dneva v dan spremljamo epidemiološko situacijo in dogodke oziroma hitro širjenje virusa med populacijo.
V podjetju VIAL Automation redno spremljamo epidemiološko situacijo, sledimo vladnim ukrepom in priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ. Zdravje zaposlenih, partnerjev in celotne skupnosti postavljamo na prvo mesto, zato izvajamo številne ukrepe za preprečitev morebitne okužbe s koronavirusom.

Čeprav je prvotna dejavnost podjetja individualno načrtovanje avtomatizacije tehnoloških proizvodnih procesov, ponujamo še mnogo več. V proizvodnji imamo postavljeno posebno delavnico, t.i. clean room, z namenom storitvenega varjenja v čisti sobi, ISO kategorije 8. Z ultrazvočnim varjenjem v medicinske namene, bodisi za proizvodnjo mask ali druge zaščitne opreme, še naprej dragoceno prispevamo k zajezitvi širjenja novega koronavirusa.
Po razglasitvi epidemije na državni ravni in ostalih vladnih ukrepih smo sprejeli še dodatne ukrepe za zmanjševanje širjenja okužbe s koronavirusom, da bi tako ščitili zdravje vseh zaposlenih in zagotavljali neprekinjeno poslovanje.

V podjetju VIAL Automation pozivamo zaposlene k upoštevanju ukrepov, ki so jih sprejele Vlada Republike Slovenije in Nacionalni inštitut za javno zdravje oziroma druge za to usposobljene ustanove. Zaposlene redno informiramo o doslej znanih simptomih in značilnosti virusa ter jim dajemo navodila, kako se zaščititi oziroma kako ravnati ob okužbi s koronavirusom. Pazimo na primerno medsebojno varnostno razdaljo, uporabo zaščitnih mask in si redno umivamo oziroma dezinficiramo roke. Na vhodu v podjetje vsakodnevno merimo tudi telesno temperaturo zaposlenih. Za preprečitev širjenja virusa smo odpovedali vsa službena potovanja, sestanki pa večinoma potekajo preko virtualnih orodij.
Čeprav živimo v izrednih razmerah, v podjetju VIAL Automation gledamo optimistično v prihodnost. Trdno verjamemo, da se bo situacija sčasoma umirila. Le skupaj nam lahko uspe!