Skoči na vsebino

Dogodki

25. december 2023 – 02. januar 2024

Božično-novoletni dopust ob koncu leta

Naša pisarna bo od 25.12.2023 do vključno 02.01.2024 zaprta.
V sredo, 03.01.2024, Vam bomo zopet na razpolago.

Vam in Vašim najbližjim želimo vesel božič in srečno novo leto 2024!

VIAL AutomationOktober 2022

Sejem Motek, Stuttgart


Ponosni smo, da smo skupaj z našimi poslovnimi partnerji iz Lutronic GmbH in Lumberg Connect GmbH obiskali 40. sejem Motek v Stuttgartu v Nemčiji.

Julij 2022

Teambuilding - jadranje

Maj 2022

LED svetlobni napis


Zavedamo se, da je prvi vtis izrednega pomena in da lahko odličen prvi vtis ustvari priložnost za nadaljnje poslovne priložnosti. Ponosni smo na našo najnovejšo pridobitev – VIAL Automation LED svetlobni napis, ki že krasi naš poslovni prostor.

Maj 2022

Modernizirana čista soba

Leta 2020 smo zgradili čisto sobo z namenom doseganja standarda ISO 8 in izvajanja različnih ultrazvočnih aplikacij. Zaradi povečanja proizvodnje smo se odločili za posodobitev obstoječe čiste sobe.
Obnovitvena dela so zaključena in z veseljem Vam predstavljamo posodobljeno čisto sobo, ki se uporablja za storitve preizkusov ali celo malo in srednje serijsko proizvodnjo. Ustvarili smo več prostora za rast, specializirane industrijske izdelke in ne nazadnje nove zaposlene.
Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za predanost in dobro sodelovanje. Zelo smo veseli, da bomo v modernizirani in še večji čisti sobi dosegli nove cilje ter projekte.

VIAL Automation ekipa

April 2022

Članek v reviji IRT3000


Spoštovane stranke in poslovni partnerji,

izšla je najnovejša izdaja revije IRT3000 (124. št.).
Na straneh 62 in 63 revije IRT3000 si lahko podrobneje preberete o naših področjih, prenovljeni spletni strani in perifernih produktih.

Želimo Vam prijetno branje!

Marec 2022

Osvežena spletna stran je zdaj na voljo


Veseli smo, da lahko naznanimo objavo osvežene spletne strani. Zasnovali smo jo posebej za vas. Želeli smo izdelati uporabniku prijazno, preprosto in pregledno spletno stran.
Zraven pregleda perifernih produktov je na dnu spletne strani tudi pojavna maskota za lažjo komunikacijo s strankami.

Kliknite na sliko za ogled perifernih produktov

Februar 2022

Članek v reviji IRT3000

Spoštovane stranke in poslovni partnerji,

izšla je najnovejša izdaja revije IRT3000 (122. št.).
V strokovni reviji lahko zasledite tudi naš oglas in intervju z direktorjem podjetja. Spoznajte začetke podjetja VIAL Automation, konkurenčne prednosti, periferne produkte in načrte za prihodnost.

Želimo Vam prijetno branje!

November 2021

Digitalna inovacija za ultrazvočno varjenje kovin


Švicarsko podjetje Telsonic AG je po vsem svetu specializirano za varjenje plastike in kovin ter ultrazvočno rezanje, čiščenje in sejanje. Omenjeno podjetje je na sejmu Productronica 2021 v Münchnu v Nemčiji predstavilo svoj novi izdelek Telso®Terminal TT7. Gre za popoln digitaliziran, inovativen ultrazvočni sistem za varjenje kovin.

Za več informacij se obrnite na VIAL Automation ali obiščite spletno stran telsonic.com.

Oktober 2021

Sejem Motek, Stuttgart


Ponosni smo, da smo lahko z našimi prijatelji iz Lutronic GmbH del uspešne zgodbe in da smo skupaj obiskali sejem Motek 2021 v Stuttgartu v Nemčiji.

September 2021

Novi linearni transferni sistem LS Hybrid


Novi LS Hybrid temelji na modularni zasnovi in omogoča najnatančnejšo prilagoditev sistema kot kdaj koli prej. Proizvodnim linijam daje večjo prilagodljivost in učinkovitost, saj tako hibridna pogonska tehnologija in Plug & Produce funkcija ponujata določeno oblikovno svobodo pri aplikacijah. LS Hybrid lahko kadarkoli razširite in spremenite.
Za več informacij se obrnite na VIAL Automation ali obiščite spletno stran weiss-world.com.

13. september 2021

Obisk predsednika vlade


Zelo smo ponosni in počaščeni, da nas je v ponedeljek, 13. septembra 2021 , v okviru obiska v Savinjski regiji obiskal predsednik vlade Janez Janša. Obisk predsednika je bil osredotočen predvsem na pomen gospodarstva in infrastrukture ter poslovanja v času trenutnih epidemioloških razmer.

Skupaj smo si ogledali dosedanje delo in ultrazvočni laboratorij. Sledil je pogovor s predsednikom vlade in vodstvom našega podjetja o gospodarstvu oziroma poslovanju v času epidemije, črpanjih evropskih sredstev in birokratskih ovirah. Dotaknili smo se tudi teme izobraževanja zaposlenih.

Več si lahko ogledate v spodnji galeriji.

(Foto: Gregor Gomboc in Vlada RS)

31. avgust 2021

Članek v reviji IRT3000

Spoštovane stranke in poslovni partnerji,

izšla je najnovejša izdaja revije IRT3000 (115-116. št.). Predstavljeni so sklopi orodjarstva in strojegradnje, nekovin, naprednih tehnologij, proizvodnje in logistike, spajanja in tehnologij materialov, vzdrževanja in tehnične diagnostike ter utrip doma.

V strokovni reviji lahko zasledite tudi naš članek, na temo proizvodnje s tehnologijo Telso-Splice, ki zagotavlja zanesljivo in hitro spajanje vodnikov kabelskih setov.


Več si preberite v reviji IRT3000 ali kliknite na spodnji gumb.

Želimo Vam prijetno branje!


VIAL Automation ekipa


Spremljajte naše aktualne dogodke na družbenih omrežjih

16. julij 2021

Upokojitev naše sodelavke


Del delovne življenjske zgodbe, ki je bila velikokrat povezana tudi z našimi osebnimi dogodki, se je naši zvesti, dobri duši Zdenki Špende Klemenčič, 16.07.2021 pri nas izteklo. Izteklo ali spremenilo v nov izvir? Izvir novih poti in novih dogodkov, ki jih bo sedaj lahko v miru skozi vse ure dneva delila s svojimi dragimi.

Mi, vsi sodelavci pa bi se ji še enkrat iskreno radi zahvalili za nepovraten čas, ki se ga bomo vsi spominjali kot lepega kljub vsakodnevnim pritiskom, ki jih imamo vsi podjetniki, dragega in vedno pozitivno usmerjenega stališča naše dobre Zdenke.

Zdenka – HVALA TI!

Junij 2021

Teambuilding - KAL nad Hrastnikom

April 2021

Ultrazvočno varjenje - prihodnost industrij


Ultrazvočno varjenje je postopek polprevodniškega varjenja za trajno spajanje barvnih kovin, npr. bakra ali aluminija.

Ultrazvočno varjenje kovin se običajno uporablja za sestavljanje sistemov litij-ionskih baterij iz zaščitnih folij, kabelskega snopa in terminala ali za različne druge namene, na primer za električne povezave na keramičnih podlagah.

V nekaterih znanstvenih literaturah je ultrazvočno varjenje izpostavljeno kot najpogostejša in hkrati tudi preizkušena ter zanesljiva tehnika spajanja.

Nekatere prednosti so spajanje različnih materialov, postopek v trdnem stanju, brez dodatnih filtrirnih kovin ali plinov, nizka poraba energije in hiter postopek ter popolna uporaba tankih pločevin, žic ali večplastnih plošč.

Priključna točka mora biti zasnovana tako, da lahko vzdrži mehanske, toplotne in električne obremenitve v celotni življenjski dobi vozila. Številni avtomobilski dobavitelji in proizvajalci se morajo zato držati državnih predpisov in smernic, zaradi česar zahtevajo tudi izjave o zanesljivosti tehnologije in izdelave kabelskega kompleta. Najboljši senzorji in kamere so uporabni le, če so zanesljivo povezani z nadzorno-regulacijskimi enotami.

Povzamemo lahko, da je ultrazvočno varjenje praktičen postopek varjenja v trdnem stanju za spajanje posameznih pramenov med seboj ali s priključkom. Ponuja obsežne možnosti za nadzor procesa, sisteme pa je mogoče oblikovati tako, da že vnaprej preprečijo drage zavrnitve.

Bi radi izvedeli več o ultrazvočnem varjenju barvnih kovin ali ultrazvočnem varjenju na splošno?
Kontaktirajte naše strokovnjake po e-pošti ali telefonu.

Marec 2021

Prvi sestavljeni stroj v letošnjem letu

Januar 2021

Broich Systemtechnik GmbH začel novo leto s prenovljeno spletno stranjo

Kliknite na sliko za ogled spletne strani ↑

Prenovljena spletna stran podjetja Broich Systemtechnik GmbH je posodobljena, sveža in dostopna v dveh jezikih.
Produkte so razdelili v naslednje skupine:
• Transportni trakovi
• Nosilni sistemi
• Valjčne proge
• Verižni sistemi
• Krmilni in tračni sistemi
• Zalogovni sistemi

Za več informacij obiščite: broich-systemtechnik.de

December 2020

Dobro sodelovanje med podjetjem Weiss GmbH in VIAL Automation d.o.o.


VIAL Automation d.o.o. in Weiss GmbH sta pokazala, da lahko dobra poslovna kooperacija vodi do odličnih rezultatov. VIAL Automation, ki je ekskluzivni zastopnik podjetja Weiss v Sloveniji in celotni Adrii, je v sodelovanju z omenjenim podjetjem prodal Delta robota.

Delta roboti so lahki, hitri in obvladajo montažo ter upravljanje na območju visoke hitrosti. Njihova hitrost in natančnost, s katero lahko primejo predmete in jih ciljno spet odložijo, sta še posebej zahtevni po avtomatiziranih aplikacijah v embalažni in elektronski industriji.

Prednosti Delta robota:
• Idealen za montažo in hitro prestavljanje
• Dosegljive visoke hitrosti in pospeški
• Nežno ravnanje z izdelkom
• Natančno pozicioniranje
• Izredno lahke robotske roke
• Potrebuje malo prostora
• Zelo prilagodljiv
• Optimizirano energetsko ravnovesje zaradi stacionarnih motorjev in zobnikov

Obe podjetji sta hvaležni za uspešno sodelovanje in se veselita novih uspehov v prihodnjem letu.

Več informacij o Delta robotu najdete na: weiss-world.com

November 2020

PRVI video prevzem ultrazvočne naprave

November 2020

Nova spletna stran našega partnerja Weiss GmbH

Kliknite na sliko za ogled spletne strani ↑

November 2020

Ukrepi VIAL Automation v času koronavirusa

Kliknite na sliko za ogled članka ↑

Oktober 2020

Teambuilding - izlet Pragersko

December 2019

Teambuilding - sekiromet

Februar 2019

Sejem IFAM Ljubljana

September 2018

Starodobno fotografiranje - Anno Domini 1890

Oktober 2015

Sejem Motek, Stuttgart


    Sledite nam na družbenih omrežjih